2aktivisering av testkjøkken i oktober
Foto: Kjell Ove Storvik/NNKS
Video

Øyvind Novak Jenssen: Skulpturer fra testkjøkkenet

Arbeidsplassen til kunstner Øyvind Novak Jenssen er en blanding av et studio og et kjøkken. I filmen laget i forbindelse med utstillingen «Skulpturer fra et testkjøkken» blir vi bedre kjent med kunstneren og hans arbeidsmetoder.

Øyvind Novak Jenssen er en kunstner som er opptatt av ulike organiske prosesser, der materialer og råvarer får utvikle seg over tid. Prosessene er en måte å stifte nærmere bekjentskap med materialene, men det er også en måte å bli bedre kjent med et sted på. De siste årene har Øyvind tilbrakt en god del tid i Lofoten: I fjæra, på havet, i marka, og ved kjøkkenbenken. Til utstillingen «Skulpturer fra testkjøkkenet», som åpnet på galleriet i Svolvær høsten 2020, ble det lokale råvareutvalget som finnes her fra naturens side, i form av spiselige vekster, fisk, kråkeboller, tang osv., utgangspunktet for sanking, bearbeidelse og eksperimenteri.

I denne filmen får du bli bedre kjent med kunstneren og se hvordan han sammen med sin assistent og partner, kunstner Karoline Sætre arbeider med råvarer og organiske materialer.

Om kunstneren

Øyvind Novak Jenssen (f. 1988, Drammen) har bachelor fra Kunstakademiet i Trondheim, og holder for tiden på med en master ved Kunstakademiet i Oslo. Tidligere har han blant annet stilt ut ved Trondhjems kunstforening. Øyvind har bakgrunn som kokk, og har ved flere anledninger brukt sin kunnskap om mat i kunstsettinger, blant annet som del av duoen Kvae og Bark (sammen med Karoline Sætre). I 2019 var han med å lede en workshop for sanking og utforskning av tang som del av LIAFs Tangkongress.

Les mer om utstillingen her.

Øyvind Novak Jenssen i aksjon under åpningen av sin utstilling "Skulpturer fra testkjøkkenet". Foto: Kjell Ove Storvik.
Øyvind Novak Jenssen i aksjon under åpningen av sin utstilling "Skulpturer fra testkjøkkenet". Foto: Kjell Ove Storvik.

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no