Fra fjære til fjells fiervvas duoddarii ii, workshop, 2018
Foto: NNKS
Video

Fra fjære til fjells / Fiervvás duoddarii 2020

Med fokus på tekstilkunst og utvinning av farger fra vekster i fjæra og på fjellet inviterte Britta Marakatt-Labba og Hilde Hauan på vandring for å finne planter, sopp, tjuke, skjeggmose, tang og tare. Se filmen fra workshopen her!

Workshopen «Fra fjære til fjells / Fiervvás duoddarii» ble initiert av tekstilkunstnerne Britta Marakatt-Labba og Hilde Hauan. Sammen med 10 kunstnere sanket de vekster, farget tekstiler og eksperimenterte med broderi mens de bodde og arbeidet tett sammen de fire dagene workshopen pågikk.

Kunstnerne som deltok i workshopen var Ingrid Solvik, Liilian Saksi, Linn Rebekka Åmo, Malfridur Adalsteinsdottir, Thale Blix Fastvold, Inga Skålnes & Eva Ballo, Michelle Jarvis, Bente V. Dankertsen og Pia Krabberød.

I filmen under få du et glimt fra de fire dagene i Lofoten.


Workshopen var del av Nordnorsk Kunstnersenters tematiske sommerresidencies og var del to. Første del var i Berg i fjellandskapet i Troms, 2018.

Britta Marakatt-Labba bor og arbeider i Øvre -Sopporo i Sverige. Hun er utdannet ved HDK i Gøteborg. Hun har vært kunstner siden 1979 og har utstilt i inn- og utland. I 2017 mottok hun John Savío prisen og deltok på documenta 14. Marakatt-Labba er æresdoktor ved Umeå universitet.

Hilde Hauan bor og arbeider både i Tromsø og Bergen. Hun er utdannet i Canada og Danmark. De siste årene har hun vært professor ved Kunsthøgskolen i Bergen og professor II på Samisk høgskole i Kautokeino. Hun har vært kunstner og scenograf siden 1979 og har utstilt i inn- og utland. Hauan har mottatt Ulrik Hendriksens Ærespris 2018.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no