Marita Isobel Solberg: En usunget sang, utstilling, Svolvær, 2018
Fra åpningen av Marita Isobel Solbergs utstilling. Foto: Kjell Ove Storvik/NNKS
Video

Marita Isobel Solberg: En usunget sang / Lávllukeahtes làvlla / A song unsung

Historier, myter, farger og klang var viktig elementer i Marita Isobel Solbergs første separatutstilling «En usunget sang» på galleriet i Svolvær i 2019.

Kunstner Marita Isobel Solberg er fra Manndalen og arbeider med installasjon og performancekunst. I «En usunget sang» tok hun blant annet ugangspunkt i dialekter og stemmer fra hjemstedet sitt.

Se filmen der hun forteller om sin kunsteriske praksis og utstillingen som var å se på Galleriet i Svolvær sommeren 2019.

Om kunstneren

Marita Isobel Solberg er musiker og billedkunstner, og arbeider med lyd, performance og installasjoner. Hun har mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo (2007); i tillegg har hun helt siden barndommen tatt sangundervisning og utforsket ulike musikalske sjangre. Solberg er opprinnelig fra Manndalen i Troms. Hun har base i Tromsø, men lever et nomadisk liv på den norske og internasjonale kunstscenen. Gjennom årene har hun hatt gjestekunstneropphold på steder som The Watermill Center i New York, Art/Life Institute i NY, The Performance Studio i London, Fordypningsrommet i Fleinvær og Pushkinskaya i St. Petersburg. Med sin sterke tilknytning til den nordnorske landsdelen har hun blant annet hatt rollen som direktør ved det fiktive samiske museet Sámi Daiddamusea i den prisbelønte museumsperformancen til RiddoDuottarMuseat og Nordnorsk Kunstmuseum i 2017. De siste årene har hun vært svært aktiv som performance-kunstner, og har deltatt i en rekke prosjekter og samarbeid.
Siste fra Kunstkanalen
Video om utstillingen «Om kunst og vennskap»
I denne reportasjen av Sanjey Sureshkumar får du høre kunstnerne Mimi Gross og Inger Johanne Grytting fortelle om arbeidene sine, og sitt vennskap. Utstillingen "Om kunst og vennskap" vises ved Nordnorsk kunstnersenter til 3. september 2023.

Siste fra nyheter
Skaperglede og utfoldelse på Sommerskolen
Janna 7098

Siste fra prosjekt
Glasstilstander - et gjestekunstnerprogram
Ai R kunstner Anna Linda Daniel utenfor Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg Foto Sanjey Sureshkumar 2021
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no