Marita Isobel Solberg: En usunget sang, utstilling, Svolvær, 2018
Fra åpningen av Marita Isobel Solbergs utstilling. Foto: Kjell Ove Storvik/NNKS
Video

Marita Isobel Solberg: En usunget sang / Lávllukeahtes làvlla / A song unsung

Historier, myter, farger og klang var viktig elementer i Marita Isobel Solbergs første separatutstilling «En usunget sang» på galleriet i Svolvær i 2019.

Kunstner Marita Isobel Solberg er fra Manndalen og arbeider med installasjon og performancekunst. I «En usunget sang» tok hun blant annet ugangspunkt i dialekter og stemmer fra hjemstedet sitt.

Se filmen der hun forteller om sin kunsteriske praksis og utstillingen som var å se på Galleriet i Svolvær sommeren 2019.

Om kunstneren

Marita Isobel Solberg er musiker og billedkunstner, og arbeider med lyd, performance og installasjoner. Hun har mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo (2007); i tillegg har hun helt siden barndommen tatt sangundervisning og utforsket ulike musikalske sjangre. Solberg er opprinnelig fra Manndalen i Troms. Hun har base i Tromsø, men lever et nomadisk liv på den norske og internasjonale kunstscenen. Gjennom årene har hun hatt gjestekunstneropphold på steder som The Watermill Center i New York, Art/Life Institute i NY, The Performance Studio i London, Fordypningsrommet i Fleinvær og Pushkinskaya i St. Petersburg. Med sin sterke tilknytning til den nordnorske landsdelen har hun blant annet hatt rollen som direktør ved det fiktive samiske museet Sámi Daiddamusea i den prisbelønte museumsperformancen til RiddoDuottarMuseat og Nordnorsk Kunstmuseum i 2017. De siste årene har hun vært svært aktiv som performance-kunstner, og har deltatt i en rekke prosjekter og samarbeid.
Siste fra Kunstkanalen
Video: Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022: The Hands That Unravel the Sweater
The Hands That Unravel the Sweater er kuratert av Anne Klontz for Norske kunsthåndverkere og Nordnorsk kunstnersenter. Utstillingen er åpen fra 18. juni til 14. august 2022 ved Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lofoten. Ti kunstnere er representert i utstillingen: Ahmed Umar, Boom! Glass Group, Elisabeth Haarr, Erika Stöckel, Faith Ringgold, Hannah Ryggen, Hannah Ryggen Army, Karen Kviltu Lidal, matt lambert, Matt J. Smith.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no