Marita Isobel Solberg: En usunget sang, utstilling, Svolvær, 2018
Fra åpningen av Marita Isobel Solbergs utstilling. Foto: Kjell Ove Storvik/NNKS
Video

Marita Isobel Solberg: En usunget sang / Lávllukeahtes làvlla / A song unsung

Historier, myter, farger og klang var viktig elementer i Marita Isobel Solbergs første separatutstilling «En usunget sang» på galleriet i Svolvær i 2019.

Kunstner Marita Isobel Solberg er fra Manndalen og arbeider med installasjon og performancekunst. I «En usunget sang» tok hun blant annet ugangspunkt i dialekter og stemmer fra hjemstedet sitt.

Se filmen der hun forteller om sin kunsteriske praksis og utstillingen som var å se på Galleriet i Svolvær sommeren 2019.

Om kunstneren

Marita Isobel Solberg er musiker og billedkunstner, og arbeider med lyd, performance og installasjoner. Hun har mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo (2007); i tillegg har hun helt siden barndommen tatt sangundervisning og utforsket ulike musikalske sjangre. Solberg er opprinnelig fra Manndalen i Troms. Hun har base i Tromsø, men lever et nomadisk liv på den norske og internasjonale kunstscenen. Gjennom årene har hun hatt gjestekunstneropphold på steder som The Watermill Center i New York, Art/Life Institute i NY, The Performance Studio i London, Fordypningsrommet i Fleinvær og Pushkinskaya i St. Petersburg. Med sin sterke tilknytning til den nordnorske landsdelen har hun blant annet hatt rollen som direktør ved det fiktive samiske museet Sámi Daiddamusea i den prisbelønte museumsperformancen til RiddoDuottarMuseat og Nordnorsk Kunstmuseum i 2017. De siste årene har hun vært svært aktiv som performance-kunstner, og har deltatt i en rekke prosjekter og samarbeid.
Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no