Masker1
Foto: NNKS
Video

Maskene danser

Se film fra maskeverkstedet der store og små fikk lage egne kunstneriske masker inspirert av mayakulturen og den fargegnistrende, meksikanske papirkunsten.

14. Mars 2021 arrangerte Nordnorsk Kunstnersenter maskeverksted for hele familien. Den meksikanske kunstneren Jonas Cadena var produsent og instruktør.

I Mexico brukes maskene fortsatt til rituelle handlinger – og til fest og moro. I workshopen ble vi bedre kjent med kulturlandet Mexico, unik maskekunst og den eldgamle mayakulturen. Vi snakket om masker, vi så på masker – alt fra håndlagde kunstmasker og typiske meksikanske masker fra ulike urfolkskulturer til lucha libre-masken til Rey Misterio! Og så snakket vi litt om hvorfor vi bruker masker og hva det gjør med oss.

I filmen fra workshopen får du se noen av de fantastiske maskene som ble skapt denne søndagen i Svolvær.


Siste fra Kunstkanalen
Video: Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022: The Hands That Unravel the Sweater
The Hands That Unravel the Sweater er kuratert av Anne Klontz for Norske kunsthåndverkere og Nordnorsk kunstnersenter. Utstillingen er åpen fra 18. juni til 14. august 2022 ved Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lofoten. Ti kunstnere er representert i utstillingen: Ahmed Umar, Boom! Glass Group, Elisabeth Haarr, Erika Stöckel, Faith Ringgold, Hannah Ryggen, Hannah Ryggen Army, Karen Kviltu Lidal, matt lambert, Matt J. Smith.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no