Phillip Spillmann og Lillian Tørlen: En ulykke kommer sjelden alene, utstilling, Svolvær, 2018
Kjell Ove Storvik/NNKS
Video

Phillip Spillmann og Lillian Tørlen: En ulykke kommer sjelden alene

I utstillingen «En ulykke kommer sjelden alene» gikk kunsthåndverkerne Lillian Tørlen og Phillip Spillmann i kunstnerisk dialog med hverandre og med omgivelsene. Se filmene der de forteller om sin kunstneriske praksis og utstillingsprosjektet.

Som kunstner er Lillian Tørlen opptatt av det ukontrollerbare ved våre menneskeskapte beskyttende strukturer. I utstillingen på galleriet i Svolvær jobbet hun med en del av gallerirommet som vanligvis blir ignorert: taket. Med utgangspunkt i en sann historie knyttet til rommets konstruksjon, lagde hun noe som fremstod som en vannlekkasje.

Phillip Spillmann er gullsmed men i sin kunstneriske praksis arbeider han med funnede objeker, som for eksempel søppel fra fjæra. Hans bidrag til utstillingen var en serie med skulpturlignende smykker der han har bearbeidet avfallsmaterialet og nærmet seg det i et tegneserieaktig språk.

I de to filmene laget i forbindelse med utstillingen får du bli bedre kjent med kunstnerne bak utstillingen som var å se på galleriet i Svolvær, våren 2018

Om kunstnerene

Philipp Spillmann bor og arbeider i Kautokeino. Han har utdannelse som gullsmed fra Zürich. De siste årene har han deltatt i en rekke utstillinger, blant annet vandreutstillingen «I Craft, I Travel Light» (2016/2017), Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling (2014 og 2016) og Nordnorsken (2018). I sistnevnte fikk han juryens pris.

Lillian Tørlen bor og jobber i Oslo. Hun har utdannelsen sin fra Central St. Martin’s College of Art & Design i London og Kunsthøyskolen i Oslo. Tørlen har hatt separatutstillinger ved Galleri Format (2016) og Møre og Romsdal Kunstsenter (2015), og har deltatt i en rekke prosjekter og gruppeutstillinger i inn- og utland.
Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no