Quæncast, podcast, 2020-2021
Foto: NNKS
Lyd
| Nordnorsk kunstnersenter

Quæncast

Lær kvenske ord og lytt til samtaler med kunstnerne Åsne Kummeneje Mellem, Liv Bangsund og Maija Liisa Björklund i radiosendingene laget i samarbeid med Quæncast.

Nordnorsk Kunstnersenter har laget radio om kvensk kunst sammen med Lisbet Dragnes fra Quæncast. Hun har snakket med billedkunstnere Åsne Kummeneje Mellem, Liv Bangsund og Maija Liisa Björklund som fortalte om sine prosjekter med forankring i samtidskunst og det kvenske tradisjonshåndtverket.

«Kvensk kunst» (Sending 05.02.2021)
Temaet for denne episoden er kvensk kunst og kvenske kunstprosjekter. Vi snakker med kunstnerne Åsne Kummeneje Mellem, Liv Bangsund og Maija Liisa Björklund.

Vi snakker med Maija Liisa om hennes videoinnstallasjon «Kiilut/gløde/glowing i Vadsø». Denne er nok et ledd i prosjektet «10(00) vuotta tekkeilä II / 10(00) Years In the Making II», et prosjekt vi også har snakket om i en tidligere podcast. Tomi Vaara er dessuten tilbake med Kvenfestivalens minikurs i kvensk hvor vi denne gang lærer kvenske ord om vinteraktiviteter.

«Et Kvensk kunstnerforbund?» (Sending 12.02.2021 )
I denne episoden fortsetter samtalen med kunstnerne Åsne Kummeneje Mellem, Liv Bangsund og Maija Liisa Björklund, og tankene de har rundt å etablere et kvensk kunstnerforbund. NNKS v/Karolin Tampere forteller også litt om NNKS og prosjektet som er på gang i Vadsø. Tomi Vaara er med, og i ukas mini-språkkurs fra Kvenfestivalen – Kväänifestivaali lærer vi om hvordan man uttrykker preposisjoner i kvensk.

«Treskjæring med Arild Wara og Maija Liisa Björklund» (Sending 23.10.2020)

I oktober 2020 tok Lisbeth Drangnes fra Vadsø museum – Ruija kvenmuseum en prat med med kunstnerne Arild Wara og Maija Liisa Björklund.

Quæncast formidler kvensk kultur, historie og språk via podcasts og radio. Det er et prosjekt av Varangermuseet, flere episoder av Quæncast finner du på deres webside her.


Siste fra Kunstkanalen
Folk & Dyr i Salten
Hva kan dyr fortelle oss om verden – og om oss selv? Hør podkasten «Folk & Dyr» der Yngvild Færøy og Søssa Jørgensen retter ørene mot dyra i nord.

Siste fra prosjekt
Kunstprosjekter i Vardø
Vardø
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no