Thuts eflux2
Visuell identitet av William Jokijärvi Andersson og Oskar Laurin.
Aktuelt

Kurator for Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022

Kurator med variert erfaring og base i Sverige valgt til Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022.

Om Temautstillingen

Hvert år, siden 2011, har en av Norske Kunsthåndverkere (NK)s regioner i samarbeid med en ledende kunstinstitusjon arrangert Temautstillingen. I 2022 samarbeider NK formidling med Nordnorsk kunstnersenter for å utforske alternative former for kunsthåndverksutstillinger. NK Nord-Norge er del av prosjektet og skal bl.a. arrangere et fagseminar i forbindelse med åpningen.

For første gang ble dette gjort gjennom en åpen utlysning for å finne en ambisiøs kurator eller kuratorgruppe. Etter nøye vurdering av søknader og samtaler med aktuelle kandidater, har Norske Kunsthåndverkere og Nordnorsk kunstnersenter gleden av å annonsere kurator til Temautstillingen 2022.

Temautstillingen har som mål å undersøke kunsthåndverkets særegne potensial, utfordre etablerte normer innen utstillingsproduksjon og formidling av materialbasert kunst, og engasjere publikum regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

«Denne utstillingen vil være en mulighet til å forene billedkunstnere og kunsthåndverkere hvis praksis gir stemme til sosiopolitiske problemstillinger knyttet til kjønn, maktstrukturer, kultur og identitet», forklarer årets kurator. Hun legger til: «Jeg ser på denne utstillingen som en erklæring; det er sosial kommentar, og til syvende og sist ønsker jeg å fange hvordan disse praksisene og arbeidene kan være katalysatorer for samtale, bevissthet og kunnskapsdeling rundt disse viktige temaene».

Årets kurator er Anne Klontz

Anne Klontz. Foto: Gustav Karlson Frost.
Anne Klontz. Foto: Gustav Karlson Frost.

Anne Klontz (USA/Sverige) er kurator og deler tiden som utstillingssjef ved Konstfack University of Arts, Crafts and Design og som leder for program ved Index The Swedish Contemporary Art Foundation. I 2021 kuraterte og produserte hun Konstfacks årlige avgangsutstilling som inkluderte 175 avgangsstudenter.

I løpet av 2020 kuraterte hun gruppeutstillingen "2084" på Kabelfabrikken, et samarbeid med Catalysti Transcultural Artists i Finland. Klontz var assisterende kurator for Momentum10, «The Emotional Exhibition» i Moss, Norge, hvor hun fikk anerkjennelse som en av 19 kvinner som definerer den skandinaviske kunstscenen. Kommende kuratorprosjekter inkluderer Tallinn Biennalen 2023.

Anne Klontz er opprinnelig fra Seattle, Washington og har en dobbel mastergrad i International Curating Management og Culture and Media Production.

Om samarbeidspartnere

Norske Kunsthåndverkere arbeider for å styrke kunsthåndverkeres virke og synliggjøre samtidskunsthåndverk nasjonalt og internasjonalt. De produserer Temautstillingen og andre formidlingsprosjekter, utgir tidsskriftet Kunsthåndverk, innstiller til statlige stipendordninger og driver politisk påvirkningsarbeid.

Nordnorsk kunstnersenter er et internasjonalt kunstsenter som spiller en viktig rolle for samtidskunsten i Nord-Norge. Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) ble etablert i 1979 av kunstnerne i regionen. Kunstnere gir perspektiver og kunnskaper som er nødvendige og viktige i dagens samfunn. Vi skaper forbindelser mellom kunst og mennesker.

Temautstillingen 2022 åpner lørdag 18. juni 2022.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd.

Kulturradet Svart
Logo NNKS og NK


Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no