Portrett MH
Marianne Hultman. Foto: Patrick Miller
Aktuelt

Ny daglig leder ved Nordnorsk kunstnersenter

Nordnorsk kunstnersenter har gleden av å ønske Marianne Hultman velkommen som ny daglig leder. Hun tiltrer stillingen i mai 2022. Hultman kommer fra stillingen som kunstnerisk og daglig leder ved Oslo Kunstforening. Hennes lange ledererfaring, og det solide avtrykket hun har satt i Oslos kunstliv, er noe av det som gjør at Nordnorsk kunstnersenter ser fram mot spennende tider.

Marianne Hultman. Foto: Patrick Miller
Marianne Hultman. Foto: Patrick Miller

Marianne Hultman har over 20 års erfaring i kunstverdenen, og 15 års ledererfaring. Bak seg har hun kuratorstudier fra Konstfack i Stockholm og studier i kunsthistorie fra Göteborgs universitet. Mellom 2002 og 2007 var hun kurator på Norrköpings konstmuseum. I løpet av årene ved Oslo Kunstforening har hun initiert og produsert en lang rekke utstillinger, utvekslinger og samarbeid, både nasjonalt og internasjonalt. De siste årene har Hultman også vært kunstpolitisk engasjert, blant annet for å oppnå bedre utstillingsforhold for kunstnere, og for å rette oppmerksomheten mot de små og mellomstore samtidskunstinstitusjonene og den verdien de bidrar med til samfunnet.

Styreleder for Nordnorsk kunstnersenter Silja Skoglund har dette å si om ansettelsen:

«Det er med stor glede jeg ønsker Marianne Hultman velkommen som daglig leder på NNKS. Hultman har gjennom årene jobbet med mange kunstnere fra ulike disipliner, verdensdeler og med ulike referanserammer. Hun er uredd og direkte, og jeg tror hennes blikk og spennende innfallsvinkler vil gagne vårt arbeid for kunst i hele landsdelen.»

Marianne Hultman sier dette om sin nye jobb:

«Jeg ser virkelig frem til å lære å kjenne mine nye kollegaer på Nordnorsk kunstnersenter, og til å bli bedre kjent med Lofotens og Nord-Norges samtidskunstscener. Det er et, for meg, nytt og spennende utsiktspunkt å studere verden ut ifra. Nordnorsk kunstnersenter har lokale, regionale og internasjonale oppdrag, som omfatter utstillinger og kunstneropphold i Svolvær, samarbeider over hele Nord-Norge, samt Lofoten International Art Festival (LIAF). Det gir en solid grunn for å skape møter mellom kunst og mennesker.»


Siste fra Kunstkanalen
Video om utstillingen «Om kunst og vennskap»
I denne reportasjen av Sanjey Sureshkumar får du høre kunstnerne Mimi Gross og Inger Johanne Grytting fortelle om arbeidene sine, og sitt vennskap. Utstillingen "Om kunst og vennskap" vises ved Nordnorsk kunstnersenter til 3. september 2023.

Siste fra nyheter
Skaperglede og utfoldelse på Sommerskolen
Janna 7098

Siste fra prosjekt
Glasstilstander - et gjestekunstnerprogram
Ai R kunstner Anna Linda Daniel utenfor Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg Foto Sanjey Sureshkumar 2021
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no