Sylvia Henriksen: Vi er ett folk
Sylvia Henriksen: Vi er ett folk, skulptur, 2022. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski.
Aktuelt

Sju Nordlandskunstnere får reisestipend i 2024

Nordnorsk kunstnersenter utlyser hvert år reisestipend for kunstnere som bor og arbeider i Nordland. Formålet med ordningen er å legge til rette for at kunstnere skal kunne oppsøke nye fagmiljøer, enten nasjonalt eller internasjonalt. Utlysningen skjer på oppdrag fra Nordland Fylkeskommune. For reiser i 2024 har sju Nordlandskunstnere blitt tildelt reisestipend.

Linn Rebekka Åmo fra Bodø får kr 30 000 til en reise til Kirsten Kjærs museum i Danmark, hvor hun skal ha et residency-opphold og utforske mulighetene for å kombinere tekstil og keramikk i større skulpturelle arbeider. Elin Már Øyen Vister fra Røst får kr 30 000 til en reise med tog til Bern i Sveits, for et ukes opphold ved Universitetet i Bern. Her vil hun blant annet samle materiale fra arkiver innen dyrepsykologi som befinner seg der, samt presentere sitt eget kunstneriske forskningsarbeide om fuglefjellet på Vedøya. Sylvia Henriksen fra Kabelvåg får kr 30 000 til en studietur gjennom Europa, hovedsakelig med tog. Hovedmålet er Kunstbiennalen i Venezia, med flere stopp underveis for å besøke ulike arenaer som er relevant for hennes egen praksis, som for eksempel The International Triennial of Textile Arts i Ungarn. Harriet Normann fra Bodø får kr 25 000 til en reise til Japan for å videreutvikle sitt arbeid med kull som materiale, blant annet inspirert av kunstneren Koji Yamamoti. Grethe Irene Einarsen får kr 25 000 for en reise og opphold til Bergen for å fordype seg i og kunne produsere arbeider innen teknikken fotopolymer ved Trykkeriet. Astrid Ardagh fra Engeløya får kr 18 000 til reiser til ulike filmfestivaler i Norge og internasjonalt, for å knytte kontakter og presentere sin nye kortfilm «Har du sett ho». Yngve Henriksen fra Svolvær får kr 25 000 til en reise for å følge i fotsporene til sin store inspirasjonskilde Anna Eva Bergmann. Turen går til Frankrike: Paris, Antibes og Normandie; steder som var viktige i Bergmanns kunstneriske utvikling, og som har flere samlinger hvor hun er representert.

NFK logo

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no