Aktuelt

Syv Nordlandskunstnere på reise i 2023

Hvert år utlyser Nordnorsk kunstnersenter reisestipend for kunstnere som bor og arbeider i Nordland. Stipendet er initiert og finansiert av Nordland fylkeskommune, med formål om å åpne opp for muligheten til å hente inspirasjon fra internasjonale fagmiljøer. For reiser i 2023 fikk til sammen sju Nordlandskunstnere tildelt stipend for reiser som vil gå til både Europa og mer fjerntliggende strøk.

Billedkunstner Marianne Bjørnmyr fra Bodø får 30 000 for en reise til England for å ytterligere spesialisere seg innen analogt fotografi, med spesielt fokus på fargefremkalling i mørkerom. Billedkunstner Thomas Falstad fra Ramberg får 30 000 til en rundreise i Tyskland, der han vil besøke sentrale kunstinstitusjoner for å knytte nye kontakter og ytterligere fordype seg i tysk malertradisjon. Tekstilkunstner Ingunn Milly Hansen fra Bodø får 21 000 for å oppleve en stor utstilling med den polske tekstilkunstneren Magdalena Abakonowicz på Tate Modern i London. Fotograf Eivind Natvig fra Kabelvåg får 30 000 til en reise til Bangladesh. Her vil han gjenoppsøke steder han besøkte på begynnelsen av 2000-tallet, for å undersøke og fotografere endringer med tanke på klimakrisen. Kunsthåndverker Inger Anne Nyaas og billedkunstner Thor Erdahl fra Kabelvåg får 50 000 til en miljøvennlig reise med tog i Europa. Turen vil gå til små og store byer, med museums- og galleribesøk som vil gi inspirasjon til deres videre arbeid. Tekstilkunstner Ingrid Larssen fra Stokmarknes får 30 000 til en reise til Lunenburg, Novia Scotia i Canada, for å produsere nye verk og planlegge en utstilling som skal vises i Halifax i 2024.

Nordnorsk kunstnersenter og Nordland Fylkeskommune ønsker dem alle en god reise.

NFK logo

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no