| Kari Finstad

Vår historie

NNKS ble etablert av regionens kunstnere i 1979.

Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) ble etablert i 1979 av kunstnerne i regionen. Etableringen var en del av en nasjonal bevegelse: Fra 1976 og fram til midten av 80-tallet etablerte kunstnere i hele Norge kunstnersentre knyttet til deres regionale kunstnerorganisasjoner.

I 1995 ga Kulturdepartementet NNKS et oppdrag som såkalt knutepunktinstitusjon for kunst i Nord-Norge. Dermed fikk NNKS et stort, offentlig oppdrag, i tillegg til funksjonen som et regional kunstsenter.

I 2009 fusjonerte NNKS og Lofoten internasjonale kunstfestival (LIAF). Den internasjonale biennalen utvidet NNKS sitt virksomhetsområde ytterligere. Et eget kunstnerisk råd ble opprettet for LIAF.

I 2012 tok NNKS over eierskap og drift av Kunstnerhuset i Svolvær. Dette er et stort gjesteatelier for kunstnere med plass til 10-12 personer, bygget tidlig på 1950-tallet av norske og svenske kunstnerorganisasjoner, og dermed også en av de eldste kunstinstitusjonene i Lofoten og Nord-Norge i daglig drift. Kunstnerhuset ga NNKS nye muligheter for samarbeid med kunstnere og organisasjoner fra inn- og utland.


Siste fra Kunstkanalen
Sommerskole med Nordnorsk kunstnersenter
I månedskiftet juni-juli gjennomførte Nordnorsk kunstnersenter sommerskole for barn i alderen 9-12 år. Sommerskolen ble finansiert av Vågan kommune. Det ble 5 dager med 5 ulike aktiviteter på kunstnerhuset i Svolvær.

Siste fra prosjekt
Bamsemaling
B maling 21
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no