F2a8575 e1620824287769 1300x600
Illustrasjon: Detalj fra Anna Ådahls installasjon Impossible Image, LIAF 2015. Installasjon med skulptur og video. Foto: Kjell-Ove Storvik

Hva vi gjør

Nordnorsk kunstnersenter er Nord-Norges regionale senter for samtidskunst. Vi er en sentral aktør i regionens kunstliv, som initativtaker til prosjekter, produsent, formidler og organisator. For kunstnere og offentlige og private organisasjoner er Nordnorsk kunstnersenter en viktig ressurs.

Nordnorsk kunstnersenter driver en omfattende aktivitet i et stort geografisk område. Som et kunstsenter grunnlagt og eid av regionens kunstnerorganisasjoner legges stor vekt på å formidle både kunstverk og kunstnerisk skapende virksomhet, samtidig som vi bidrar til å styrke kunstnernes og samtidskunstens betydning i vår region.

Utstillinger:

Vi har et løpende utstillingsprogram og viser hvert år 5-6 utstillinger i vårt eget galleri i Svolvær. I tillegg utvikler vi utstillinger i samarbeid med andre aktører i Norge og utlandet. Les mer her.


Fra utstillingen Hope Springs Eternal av Espen Tversland i 2021. Foto: Kjell Ove Storvik/Nordnorsk kunstnersenter
Fra utstillingen Hope Springs Eternal av Espen Tversland i 2021. Foto: Kjell Ove Storvik/Nordnorsk kunstnersenterRegionale kunstprosjekter:

NNKS engasjerer seg på utvalgte steder i Nord-Norge. Med et langsiktig perspektiv arbeider vi over flere år og lar kunsten møte stedet.I 2020-2022 arbeider vi med Vardø i Troms og Finnmark. Tidligere har vi produsert og presentert en serie kunstprosjekter på Mo i Nordland. Les mer om vårt engasjement i Vardø her.

HC Gilje på befaring i Vardø. Foto: Karolin Tampere
HC Gilje på befaring i Vardø. Foto: Karolin Tampere


Lofoten International Art Festival – LIAF:

Siden 2009 har Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) eid og drevet den internasjonale LIAF-biennalen, en av Nordens eldste kunstbiennaler. LIAF har et kunstnerisk råd med fem medlemmer og kurateres hver gang av nye kuratorer. I 2019 mottok LIAF Kunstkritikerprisen fra Norsk Kritikerlag. . Les mer om LIAF her.

Læring og kunstformidling:

Nordnorsk kunstnersenter har en omfattende formidlingsaktivitet med særlig vekt på barn og unge. Blant annet utvikler, organiserer og produserer vi tilbud til Den kulturelle skolesekken. Kunstnere i vårt nettverk holder workshop/kunstverksteder over hele Nord-Norge. Les mer her.

Bilde fra familieverksted i samarbeid med Lofoten kulturhus og Thon hotell
Bilde fra familieverksted i samarbeid med Lofoten kulturhus og Thon hotell


Kunst i offentlige rom:

Vi jobber for at flest mulig skal kunne oppleve kunst av høy kvalitet i offentlige rom i Nord-Norge. NNKS fungerer som rådgiver for offentlige og private oppdragsgivere, og for kunstkonsulenter, kuratorer og utøvende kunstnere. NNKS har høy faglig kompetanse og et omfattende nettverk av konsulenter og kunstnere. Les mer om vårt arbeid med kunst i offentlige rom og se eksempler fra realiserte prosjekter her.

Salg av kunst:

Vi har landsdelens største kunstutsalg og representerer de fleste kunstnere og kunsthåndverkere i Nord-Norge. I vår kunsthandel i Svolvær finner du et stort utvalg av kunst og kunsthåndverk. Du kan også se et utvalg på våre nettsider. Les mer om kunsthandelen her.

Kunstnerhuset og kunstneropphold:

Kunstnerhuset i Svolvær har tatt imot kunstnere siden 1951. Gjesteatelieret er eid av NNKS. Vi tilbyr rom og atelier til kunstnere r på ukes eller månedsbasis for Vi arrangerer også egne gjesteatelierprogram og aktiviteter knyttet til Kunstnerhuset. Les mer om Kunstnerhuset her.

Foto: Nordnorsk kunstnersenter
Kunstnerhuset. Foto: Nordnorsk kunstnersenter

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no