Tidligere prosjekt

Alt Går Bra: SOLRENNINGEN

Alt Går Bra
  • Sted Vardø
  • Fra
  • Til

I sitt prosjekt vil kunstnergruppen Alt Går Bra følge i fotsporene til Adam Egede-Nissen, en Vardø-innbygger som oppnådde nasjonal oppmerksomhet og ble et talerør for Finnmarks befolkning på Stortinget.

Kunstnergruppen Alt Går Bra (AGB) sitt prosjekt vil fra Bergen til Vardø følge i fotsporene til en Vardø-innbygger som oppnådde nasjonal oppmerksomhet ved inngangen til det 20 århundre, og ble et talerør for Finnmarks befolkning på Stortinget, nemlig Adam Egede-Nissen. Han levde et unikt liv, fylt av reiser, politisk aktivisme og kjærlighet til kulturen, og var mer enn noe en forkjemper for både sosial rettferdighet og for ytringsfrihet. Det første han stiftet ved sin ankomst i Vardø var avholdsforeningen "Solrenningen", som etterhvert også inkluderte politisk opplysningsarbeid. Alt Går Bra skal se nærmere på denne foreningens intensjoner, målsetninger og innflytelser på samfunnet i Vardø. I løpet av 2021 ønsker kunstnergruppen å iscenesette "Solrenningen" i Vardø. Med det vil de utforske hva denne foreningen kan lære oss i dag og hvordan slike initiativer kan reaktualiseres og bidra til å styrke samfunn, kunst og kultur. I Vardø vil AGB engasjere et bredt publikum og ta utgangspunkt i spørsmål slik som: Hvordan kan teater og musikk blandes med retorikk, og offentlig debatt? Hvordan kan den type innhold konkurrere med underholdning og de mange valgmulighetene som tilbys av online innholdsleverandører? Hvordan kan kunst og humaniora oppleves aktuelle i dag? Hva kan de tilby som er annerledes og uerstattelig?

Aktivitet 2021:

Online forelesinger av Knut Ove Arntzen tidligere professor i teatervitenskap, Universitetet i Bergen, tegner opp et kart for terrenget til prosjektet SOLRENNINGEN:

Mars: Forelesing om Finnmarks historie i to deler og fire avsnitt

April: Foredrag: Arktisk drama, regikunst og performance i nord

Se kort introduksjon til eget arbeid som kunstnere fra Alt Går Bra:


Siste fra Kunstkanalen
Video om utstillingen «Om kunst og vennskap»
I denne reportasjen av Sanjey Sureshkumar får du høre kunstnerne Mimi Gross og Inger Johanne Grytting fortelle om arbeidene sine, og sitt vennskap. Utstillingen "Om kunst og vennskap" vises ved Nordnorsk kunstnersenter til 3. september 2023.

Siste fra nyheter
Skaperglede og utfoldelse på Sommerskolen
Janna 7098

Siste fra prosjekt
Glasstilstander - et gjestekunstnerprogram
Ai R kunstner Anna Linda Daniel utenfor Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg Foto Sanjey Sureshkumar 2021
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no