Tidligere arrangement

Andrea Ágústa Aðalsteinsdóttir

Magitallinn 1300x600
  • Sted Kunstnerhuset, Svolvær
  • Fra
  • Til

NNKS AiR Nor-Ice oktober-november 2017

Onsdag 8. november kl 18:30 ønsker vi velkommen til kunstnerpresentasjonen «Dwelling within the unformed being» på Kunstnerhuset i Svolvær. Ett lettere varmt måltid vil bli servert. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Andrea Ágústa Aðalsteinsdóttir er første gjestekunstner i samarbeidsprosjektet AiR Nor-Ice . Prosjektet er initiert av Nordnorske Bildende Kunstnere og SIM – (Organisasjonen for islandske billedkunstnere). Dette treårige prosjektet gir også norske kunstnere mulighet til et opphold ved SIM på Island. Nordnorsk Kunstnersenter er samarbeidspartner og vertskap for islandske kunstnere.

Andrea Ágústa Aðalsteinsdóttir skal bo og jobbe på Kunstnerhuset i Svolvær. Hun er født 1991 og er nylig uteksaminert fra Islands kunstakademi (Listaháskóli Íslands). Andrea har kuratert og deltatt i utstillinger, jobbet tett med Ekkisens Kunstrom i Reykjavík og er medredaktør for the Icelandic Art Journal – Listvísi. Hennes arbeid tar form gjennom ulike medier; fotografi, tekst, video, tegninger, skulptur og performance. Med en tiltrekning til de mystiske aspekter av materialer og ideer, kontemplerer hun ritualet og forsøker å vekke poesiens magi i hverdagen.

Aðalsteinsdóttir kombinerer ideer som danser på en linje mellom vitenskapen og mystikken. Som del av sitt opphold vil Andrea arbeide mot et prosjekt som er del av kollektivet Computer Spirit (basert i Reykjavik, Island). Arbeidet er en videre undersøkelse med utgangspunkt i deres tidligere utstilling – Stream in a Puddle fra 2016 i Tallinn, Estland. Ideene består av betraktinger rundt en mulig fremtidig eksistens av en kunstig sol som forvandler formløse energier og tilstander av «å være» eller «å bli til materie». Å gi form til en verden av udefinerte strukturer gjennom å tillate en abstrakt opplevelse lede til det endelige verket. Mediet brukes til å koble seg på en mulig farkost som kan nås gjennom følelser som kanaliseres når teknologien er modifisert med våre egne sanser.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no