Tidligere arrangement

Filmvisning med Camilla Figenschou: Nå er jeg her, jeg også

01 Now I Am DC Pexport 1 00 01 01 14 Still005
Stillbilde fra Nå er jeg her, jeg også.
  • Sted Nordnorsk kunstnersenters prosjektrom
  • Fra
  • Til

Nordnorsk kunstnersenter og Filmbyrået Jack inviterer til visning av Nå er jeg her, jeg også – en ny kortfilm av Camilla Figenschou.

I en rekke filmer har Figenschou utforsket sted, tilstedeværelse og fortelling, alltid med utgangspunkt i nordnorske landskap. Nå er jeg her, jeg også er lagt til et nedlagt fiskevær på Værøy i Lofoten, og bærer Figenschous kunstneriske signatur: en vilje til å la kamera utforske, vandre og lete, som om det har en egen kropp og et eget blikk inne i filmen.

I Figenschous nye film sidestilles mørke overskridelser og lekens fantasiverden. Vi får se de parallelle verdenene til en gruppe voksne og en gruppe barn; sammen befinner de seg i et solfylt Lofotlandskap som innbyr til utforskning av ulik karakter. I filmen antydes en handling, som blir brutt av klippingen og av kameraets egen trassige utforskning. På denne måten er det som om vi presenteres for flere lag med overskridelse: den filmatiske, og den som utspiller seg i de ulike situasjonene vi presenteres for i de bevegelige bildene.

Arrangement onsdag 26. oktober

16:00 Kaffe, te og kjeks på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær
16:15 Visning av kortfilmen "Nå er jeg her, jeg også"
16:40 Kunstnersamtale med Camilla Figenschou
17:30 Servering av suppe på Nordland kunst og filmhøgskole i Kabelvåg.
18.00 Visning av Camilla Figenschous spillefilm "Tauba" i kinoen til Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg.

Mer om filmene:
Nå er jeg her, jeg også:
Jeg ser en kvinne si det er fantastisk når hun gir seg hen, når hun gir slipp på kontrollen. Jeg ser havet, og barna på svaberget. I kaninskogen uler ulveungen, de løper etter henne. Jeg ser store grove hender i jorden.

Regi og manus: Camilla Figenschou
Med: Marja Skotheim Folde, Alexandru Septulescu, Lowri Rees,
Foto: Andrea Hvite Hveding
Klipp: Camilla Figenschou, Astrid Skumsrud Johansen
Lyd: Rune Baggerud
Produsent: Camilla Figenschou, Johanna Nystrøm, Ingvild Evjemo

Stillbilde fra kortfilmen Nå er jeg her, jeg også
Stillbilde fra kortfilmen Nå er jeg her, jeg også

Tauba:

I et hus på Kvalnes i Lofoten jobber noen kunstnere med sine prosjekter. De eksperimenterer, tester og utforsker i en tid der klimakrisen utfordrer oss til å tenke nytt.

Regi: Camilla Figenschou
Med: Anna Katharina Haukeland, Håkon Mathias Vassvik, Kjetil Berge, Toon van Borm, Viktor Pedersen, Damla Kilickiran, Even Bie Larsen
Foto: Øystein Mamen
Klipp: Astrid Skumsrud Johansen
Lyd: Gunn-Tove Grønsberg
Produsent: Camilla Figenschou, Sharoukh Kavousi, Yngvar Christensen

Stillbilde fra filmen Tauba
Stillbilde fra filmen Tauba


Camilla Figenschou (f. 1978) er en filmskaper og billedkunstner fra Lofoten, bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole, Universidad del Cine i Buenos Aires, og har master i billedkunst ved Konstfack i Stockholm. Hun arbeider også med fotografi og skulptur. Av filmer hun har laget kan nevnes Det begynte å bli ingen natt (2010), Å åpne, å se (2012), Pil og bue (2016) og Tauba (2020). De unnviker forenklende kategorier som fiksjon og dokumentar, og er i stedet opptatt av å utforske tilstedeværelse, sted, landskap og fortelling. Filmene er beslektet med den internasjonale slow cinema-tradisjonen og navn som Carlos Reygadas, Tsai Ming-liang og Apichatpong Weerasethakul.

JACK bw logo 1

Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no