Tidligere prosjekt

Den kulturelle skolesekken - Kunst og design går nye veier / Dáidda ja designa ođđa luottat

Dette var kunstnermøte og workshop/verksted Den Kulturelle Skolesekken med to unge, samiske kunstnere som våger å utfordre tradisjoner; designeren Ann-Sofie Kallok og billedkunstneren Kamilla Marie Triumf.

De to kunstnere jobber med stor respekt for det samiske håndverket. Med link til historien og sine røtter, til slekten og til menneskene rundt dem, tar de arven videre og bruker den til å skape sitt eget uttrykk.

Det starter med kunstnermøte med de to, og der Ann-Sofie og Kamilla Marie leder en samtale med elevene om hva samisk design og kunst er - og om det finns noen grenser for hva man kan skape. Hva er det man kommuniserer? Kan det finnes fordeler og bakdeler knyttet til hvordan man velger kommunisere?

Det var to ulike konsepter; halv dagsworkshop og heldagsverksted. Begge konseptene startet med kunstnerpresentasjon, der Ann-Sofie og Kamilla Marie ledet en samtale med elevene om hva samisk design og kunst er - og om det finns noen grenser for hva man kan skape. I heldagsverkstedene får elevene fordype seg i samisk formspråk og kulturuttrykk.

Ann-Sofie Kallok (f.1980) er designer. Hun er utdannet innen samisk håndtverk ved Samernas Utbildningscentrum i Jokkmokk og ingeniør med vekt på Innovasjon og Design på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Foreldrene kom fra Jokkmokk og flyttet til Stockholm, hvor hun hadde sin oppvekst, men selv har hun sitt hjerte i Sápmi. Ann-Sofie er nå bosatt i Kautokeino og kunstnerpartner i kunstnerkollektivet Daiddadallu.

Kamilla Marie Triumf er 27 år, billedkunstner som bor i Kautokeino, hvor hun også er oppvokst og har sine samiske røtter. Kamilla jobber både med maleri, streetart, stensiler og digital illustrasjon. Hun ønsker å vise at samisk kunst også fornyer seg og tar opp mye trender. Hennes store drøm er å introdusere samisk pop art internasjonalt. Kamilla er kunstnerpartner i kunstnerkollektivet Daiddadallu.

DKS-LAB er en landsdekkende utviklingsplattform for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken. DKS-lab bygger på «TestLab UNG» som ble utviklet av Nordnorsk kunstnersenter og skal legge til rette for å gi kunstnere bedre forutsetninger for å utvikle innhold til DKS-ordningen.

Produksjoner vi har vært med på å utvikle i 2021 er Ann-Sofie Kristine Kallok og Kamilla Marie Triumf - Kunst og design går nye veier/Dáidda ja designa ođđa luottat. Bianca Hisse Silva og Petri Kristian Henriksen sin produskjson: The future is flat og Tigermelk: en norsk-tamilsk fortelling av Sanjey Sureshkumar/Ajay Sureshkumar ser du her. Og Elina Waage Mikalsens Undersang/Jaskes šukŋa.

Nordnorsk kunstnersenter var også så heldig og fikk bistå Pikene på broen i Kirkenes med deres første DKS-LAB. Medvirkende kunstnere var Sarah Gerats, Jannicke Lie og Kvae&Bark: Karoline Sætre & Øyvind Novak Jensen.

Logo DKS

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no