Et performanceforedrag om kultur og liv og død under åpningen av filmprogrammet fra Jeg er Mangfoldig på Havremagasinet i Boden.

“Selv i de minste atompartikler innebærer hver form for eksistens et møte og et ønske om samspill, og derfor er all type eksistens også åpen for det som er utenfor, dypt kreativt, og intenst fantasifullt.”
— (Andreas Weber, Matter and desire, s. 29)

I forbindelse med åpningen av filmprogrammet Jeg er mangfoldig på Havremagasinet vil Eva Bakkeslett holde et performanceforedrag med egne verk som utgangspunkt. Et sentralt tema er hvordan mennesker, natur og kultur skal betraktes som én levende organisme. Under dette foredraget vil vi møte en stromatolitt (et fossil av cyanbakterier fra begynnelsen av livet), en håndfull ormer fra en kompostbeholder, en eldgammel surdeigsbakteriekultur fra Russland, en innvandreryoghurt som migrerte fra Armenia til New York. hundre år siden, og noen spreke poteter som visker ut grensene mellom liv og død.

Eva Bakkeslett er kunstner, filmskaper, kurator, og aktivist; hun jobber i krysningspunktet mellom kunst og økologi. Med film, sosial skulptur, interaktive installasjoner, workshops og foredrag forteller hun historier der økologi, sameksistens og sanselige perspektiver er viktige bestanddeler. Med arbeidene sine skaper hun oppmerksomhet og bevissthet rundt sammenhengene mellom mennesket, naturen og kulturen som én levende organisme.

Bakkeslett har master i Arts & Ecology fra Dartington College of Art i Devon, England. Arbeidene hennes har blitt vist på en rekke filmfestivaler, på Høstutstillingen i Oslo, Den Nordnorske Kunstutstilling, og MoMa, New York. Hun har tidligere stilt ut blant annet ved Barents Spektakel i Kirkenes, Bellingham University Gallery i Washington, DOX Centre for Contemporary Arts i Praha, og Pixelache Helsinki. I 2010 kuraterte hun den banebrytende utstillingen Gentle Actions på Kunstnernes Hus i Oslo.

Jeg er mangfoldig ble kuratert av Karolin Tampere og Torill Østby Haaland, og produsert av Nordnorsk Kunstsenter i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

Støttet av Nordic Culture Fund og Frame Contemporary Art Finland.

Nordisk kulturfond black rgb 1024x245
Frame logo CAF CMYK Black
FINN2021

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no