Tidligere prosjekt

Følg popstjerna Thor i jakten på suksess

An emotional sherpa 4 650x300
An Emotional Sherpa, 2015. 22 min

Om å skape et bilde av seg selv. Filmvisning og samtale med billedkunstner/filmskaperTrygve Luktvasslimo

  • Passer for: Videregaaende
  • Idé: Trygve Luktvasslimo
  • Produksjon: Nordnorsk Kunstnersenter
  • Kunstnere: Trygve Luktvasslimo
  • Lokaler: Aula
  • Dager: 1
  • Varighet: Samlet visningstid 70 minutter + samtale 30 minutter
  • Antall elever: 50

Se filmene og møt kunstneren som både er skuespiller, regissør, komponist, forfatter, designer og produsent.

Kortfilmtrilogien tar for seg vanskeligheten med å forstå åndelige begreper som tro og tilbedelse – jeg undersøker derfor idoldyrking og den konstante fomlinga etter mening med tilværelsen. Handlingen er satt til en gjenkjennbar nåtid og filmene følger popstjerna Thor og ser på hvordan han har mista (eller kvitta seg med) sin menneskelige forankring i jakten på suksess.

Tre filmer som tar oss bakover i tid.

Filmene går bakover i tid, den første delen er dermed den siste delen av historien, deretter nøster vi oss mot begynnelsen.

Del 1, A More Robust Sense of Identity (2014).Her følger vi Thor, desperat og fortapt, løpende og ramlende i en vulkansk ørken på leting etter sin egen stemme, ufiltrert lys, tynn luft og nærhet til himmelen. Filmet i Atacama-ørkenen i Chile på over 5000 m.o.h.

luktvasslimo

An Emotional Sherpa, 2015. 22 min

I del 2, An Emotional Sherpa (2015), starter vi på Thors kjøkken og følger han derfra på en dags ferd mot scenen for å opptre. Vi blir kjent med en artist som aksellererer mot et uklart mål, samtidig som hans profetiske datter gjør seg klar for å konfrontere hans sjølopptatthet under et TV-intervju med den fenomenale mediastjerna Ocean.

I del 3, Closer to More (høst 2016) går vi enda litt tilbake i tid og får høre historien om Thor, som for mange år siden ble truffet av et mektig lynnedslag. Siden den dag har han hatt en umettelig hunger etter suksess. Han suger inspirasjon, talent og kraft fra sine omgivelser. Filmen er i sin helhet satt inne i Thors luksushjem hvor vi møter hans barn Tony og Sandy Bell, morsfiguren Emmy, fotterapeuten Cristo, assistenten Grammy og den mystiske tvillingbroren Oscar – de gjør seg alle klare for å punktere Thors oppblåste selvbilde fra alle kanter. Thor avsløres som et ekko av et menneske, et tomt skall av en mann.

Om å skape et bilde av seg selv

Jeg komponerer musikken til filmene mine, jeg har regi, jeg skriver tekst, jeg syr kostymer og er skuespiller. Slik har prosjektet et godt utgangspunkt for å diskutere dette med å skape et bilde av seg sjøl som har både likheter og forskjeller med originalen. Closer to More inneholder også en musikkvideo til tittelsangen som gis ut i mai 2016

Her er et lite utdrag av A More Robust Sense of Identity: https://vimeo.com/136934497

Trailer til An Emotional Sherpa: https://vimeo.com/136920138

Kunstnerprofil

Trygve Luktvasslimo

Kunstner og filmskaper


Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no