Tidligere arrangement

Filmvisning med Thomas Østbye

Sivil Ulydighet plakat
  • Sted Svolvær filmteater
  • Fra
  • Til

Velkommen til spesialvisning av Thomas Østbyes film "Sivil ulydigihet" på Svolvær Filmteater. Visningen er et samarbeid mellom Nordnorsk kunstnersenter, Filmbyret Jack og Lofoten Kulturhus.

Sivil ulydighet av Thomas Østbye er en høyaktuell dokumentar som viser noen av ansiktene bak norsk klimakamp. Vi får se hvordan aktivistene jobber, hvordan de blir møtt av resten av samfunnet, og hvordan de reagerer både på et følelsesmessig og resonnerende nivå.

Filmen viser oss hvordan aktivister med ulik bakgrunn og alder går fra å aksjonere mot oljetransporten på Sjursøya til å aksjonere mot bilister og kjente kunstverk. Sivil ulydighet er en intens og empatisk øyeblikkskildring av aktivister, men retter også blikket mot det større bildet: Hva får vanlige mennesker på tvers av generasjoner til å gå ut av komfortsonen, ty til sivil ulydighet og trosse mektige krefter i samfunnet?

"Et dypt rørende portrett av aktivister i alle aldre som er bunnløst bekymrede og kjemper utrettelig for saken."

- Aftenposten

Før filmen blir det en introduksjon med samtale der Tandi Reason Dahl (student ved Filmkunstskolen i Kabelvåg), Laura Johanne Olsen (fra De Grønne Øyene) og Elisabeth Færøy Lund (fra Framtiden i Våre hender og tidligere Folkeaksjonen) er med.

Thomas Østbye (f. 1979) er en prisbelønt filmskaper, som har vært tilknyttet Nordland Kunst og Filmfagskole i Kabelvåg. Han er en viktig stemme blant norske regissører, og er kjent for å kombinere kunstneriske refleksjoner med akutte politiske dilemmaer i et dokumentarisk filmspråk.

Billetter til filmen kan kjøpes her.


Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no