Tidligere arrangement

Escola Vaga - TEMPORADAS, Portugal

Tanya Busse diskuterer sin kunstneriske praksis samt nyere arbeid i forbindelse med utstillingen Secretary of the Invisible. Busse og Karolin Tampere ved NNKS inviterer til en guidet gjennomgang av utstillingen Secretary of the Invisible som berører sentrale temaer for den første TEMPORADAS.

Image Stratigraphy: kunstnerpresentasjon med Tanya Busse

5. mars 2022

kl. 15.00

Tanya Busse diskuterer sin kunstneriske praksis samt nyere arbeid i forbindelse med utstillingen Secretary of the Invisible.

Escola vaga, seminar, vaga, Ponta Delegada, Azorene, Portugal

I sine videoer, fotografier og arbeider på papir undersøker Busse hvordan bilder dannes og hvordan de former menneskelig persepsjon, i forhold til tid og rom. En sentral opptatthet av hennes arbeid er forsøket på å synliggjøre det som først ikke ser ut til å være det. Bilder er aldri nøytrale, men er heller lastet med mangefasetterte lag av politikk, historie og estetiske konvensjoner fra tid og sted for produksjonen. Mesteparten av hennes nyere arbeid foregår i Nord-Norge hvor hun bor, og utforsker hvordan arktisk økologi sameksisterer med avduket globalisering, mineralutvinningsindustri og militariserte og postmilitære rom.

Tanya Busse og Nordnorsk kunstnersenter

5. mars 2022

kl. 17.00

Busse og Karolin Tampere ved NNKS inviterer til en guidet gjennomgang av utstillingen Secretary of the Invisible som berører sentrale temaer for den første TEMPORADAS.

Escola vaga (Vagaskolen) er et uavhengig program for kunstneriske studier som presenterer en læreplan artikulert i forankring med vaga´s program. Dette skjer gjennom seminarer som introduserer nye referanser rundt de store temaene innen samtidskunst, og mindre workshops med fokus på skapelsesprosesser, konseptualisering og kunstnerisk produksjon. Målet er å generere nye ferdigheter og bygge kunnskap blant skole- og kunstnermiljøet som bor på Azorene.

TEMPORADAS er støttet av Connecting Dots - Artistic Mobility and Audience Development-programmet til EEA GRANTS-fondet, i et strategisk partnerskap og medfinansiert av Ponta Delgada kommune.

Stillbilde fra PCA-TV. Foto: Joar Nango
Stillbilde fra PCA-TV. Foto: Joar Nango

Post kapitalistisk arkitektur med Joar Nango

4. mai

kl. 18.30

Escola vaga, seminar, vaga, Ponta Delegada, Azorene, Portugal

Joar Nango, en samisk arkitekt og billedkunstner fra Nord-Norge, vil presentere «The Post Capitalistic Architecture TV-SHOW», et kunstprosjekt og pågående studie av arkitektur etter kapitalismens fall, gjort i samarbeid med hans fetter og filmskaper Ken-Are Bongo.

I «PCA-TV» introduseres vi for kunstnerens hjem og lokalmiljø i Sápmi, de tradisjonelle hjemlandene til Europas nordligste urfolksgruppe. For serien reiser Nango og Bongo gjennom det arktiske landskapet i et mobilt TV-studio bygget i en gammel rød varebil og utforsker alt fra folkelige byggeteknikker til store politiske maktstrukturer som danner grunnlaget for det bygde miljøet i nord. De møter mange gjester – akademiske forskere, håndverkere, advokater, kunstnere, gjetere og aktivister, over en kaffekopp i bålet i bilen eller zoom-samtaler projisert på kveitemageskjermen montert i studio.

På seminaret på vaga vil Joar Nango dele noen snutter fra TV-serien og introdusere noen av de kunstneriske hovedrefleksjonene prosjektet omhandler.

Omvisning i utstillingen "Secretary of the Invisible" med Tanya Busse

7. mai

kl. 17.00

De guidede omvisningene i utstillingen Secretary of the Invisible av Tanya Busse vil legge til rette for å utdype tematikken i utstillingen og dekonstruere spørsmål knyttet til temaet og arbeidene utviklet av kunstneren.

Presentasjon av resultater med Tanya Busse

13. mai

kl. 18.00

Etter et tre måneders kunstneropphold i sammenheng med TEMPORADA, presenterer Tanya Busse resultatene av forskningen sin, i et format som ennå ikke er definert - en utstilling, en performance eller en publikasjon.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no