Tidligere arrangement

Kunstnerpresentasjon av Marcellvs L.

3195a 650x300
  • Sted Nordland kunst- og filmskole i Kabelvåg
  • Fra

Nordnorsk kunstnersenter har i samarbeid med Åpent forum på Nordland kunst- og filmskole i Kabelvåg gleden av å presentere Marcellvs L som var kunstner på tokt i 2018.

Våren 2018 ga Nordnorsk kunstnersenter to kunstnere mulighet til å sammen med 28 forskere og mannskap, seile med forskningsskipet R/V Helmer Hansen. Toktet foregikk i samarbeid med UiT – Norges arktiske universitet og andre forskningsinstitusjoner. Hovedfokuset for dette forskningstoktet var undersøkelser i form av innsamlinger og observasjoner knyttet til Raudåte (Calanus finmarchicus), som er en av de viktigste næringskildene til en rekke fisker og dyr i havet. Prosjektet gjennomførtes i samarbeid med UiT-Norges arktiske universitet og deres prosjekt «Sea Patches – Zooplankton patchiness in the ocean».

Marcellvs L. ble født i 1980 i Belo Horizonte, Brasil, og bor siden 2006 mellom Berlin og Seyðisfjörður. Han jobber med video og lyd og har stilt ut internasjonalt siden midten av 00-tallet.

Han vil denne kvelden presentere utdrag fra sitt pågående prosjekt VideoRhizome, hvor han experimenterer med utgangspunkt i Gilles Deleuze og Félix Guattari sitt filosofiske univers. Siden 2002 har 34 ulike videoer innspilt på 4300 videokassetter blitt postlagt til tilfeldige mottakere.

«Arbeidet mitt består i å spille inn møter med et kamera og / eller en mikrofon og finne en form til å presentere det for et publikum. Jeg tror at et ekte møte medfører udefinerbare, ukjente grenser og åpner for et rom med muligheter. Jeg prøver å somle på et ambivalent sted, der det er en forbindelse av oppmerksomhet, tillit og løsrivelse.»

Seneste separatutstillinger er Slow Ontology ved carlier|gebauer (2015), Indiferença på Galeria Luisa Strina (2013), VideoRhizome på Kunsthalle Wien i Wien og Infinitesimal ved carlier|gebauer Berlin i 2010. Han har deltatt i en rekke gruppeutstillinger og biennaler slik som 16. Biennale of Sydney (2008), 9. Biennale of Lyon (2007) og 27. Biennale of São Paulo (2006). Astrup Fearnley Museet, Oslo (2013), Living Art Museum, Reykjavik (2011), Singapore Art Museum (2009), ZKM Museum of Contemporary Art, Karlsruhe (2008) og Museum of Modern Art i São Paulo (2007). Noen av prisene han har mottatt er Ars Viva-prisen 07/08 og hovedprisen på den 51. internasjonale kortfilmfestival Oberhausen i 2005.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no