Tidligere arrangement

Velkommen til åpning av Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022: The Hands That Unravel the Sweater

Thuts eflux2
Visuell identitet av William Jokijärvi Andersson og Oskar Laurin.
  • Sted Nordnorsk kunstnersenter, Torget 20, Svolvær
  • Fra
  • Til

Velkommen til åpning av Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022 – med tittelen "The Hands that Unravel the Sweater". Torill Østby Haaland fra Nordnorsk kunstnersenter ønsker velkommen. Introduksjon til utstillingen ved kurator Anne Klontz.

Utstillingen åpner lørdag 18. juni, kl. 12.00 ved Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lofoten. Utstillingen står hele sommeren frem til søndag 14. august.

Temautstillingen
🔴

THE HANDS THAT UNRAVEL THE SWEATER er en erklæring, en samtale og en refleksjon over tiden vi lever i. Det er en kommentar om den sosiale sfæren, normer og mønstre av ulikheter som har blitt vevd sammen gjennom kolonialisme, diskriminering og maktstrukturer. Vevd inn i denne konteksten finner vi ti kunstnere og kollektiv hvis praksiser definerer moderne realiteter og gjør oss oppmerksom på de ulike måtene disse komplekse utfordringene har eksistert, og er der fremdeles – i våre institusjoner, i media, i våre fellesskap og i våre tanker.

🔴

Utstillingen består av ti kunstnere som gjennom ulike materialbaserte praksiser tar tak i sosiopolitiske spørsmål:
Ahmed Umar
Boom! Glass Group
Elisabeth Haarr
Erika Stöckel
Faith Ringgold
Hannah Ryggen
Hannah Ryggen Army
Karen Kviltu Lidal
matt lambert
Matt J. Smith

🔴

"The Hands that Unravel the Sweater" er Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022, og er et samarbeid mellom Nordnorsk kunstnersenter og Norske Kunsthåndverkere. I forbindelse med utstillingen arrangerer den regionale kunsthåndverk-organisasjonen Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN) en juryert medlemsutstilling på Svolvær Kunstforening med tittelen “I kjølvannet” som åpner 17. juni. NKNN er presenterer “Håndfast - symposium om samfunnsengasjert kunsthåndverk” som går av stabelen på Lofoten Kulturhus 18. juni, og som knytter de to utstillingene sammen.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no