Kommende utstilling

Rina Charlott Lindgren: «Shapeshifter»

2651 hvitramme
Rina Charlott Lindgren: Du flyter jeg synker, 2022, oljet tre, 170 x 150 x 60 cm. Foto: Øystein Thorvaldsen.
  • Sted North Norwegian Art Centre in Svolvær
  • Fra
  • Til

Med bidrag fra Bjørn Bjarre, Thomas Falstad, Mattias Härenstam, Ingri Haraldsen og Øystein Lønvik

Rina Charlott Lindgrens praksis tar utgangspunkt i tegningen, og har beveget seg over i et mangfold av materialbaserte utforskninger. Hovedsakelig jobber hun med papirarbeider og skulpturer i tre, men også med materialer som skinn og stein. I arbeidene fordyper hun seg i både landskap og rom; med referanser til ‒ men også brudd med ‒ romantisk landskapstradisjon, forholder verkene seg like mye til rommet rundt som til flaten de befinner seg på.

Tematisk er Lindgren opptatt av introspeksjon, tid og rom, samt menneskets forhold til naturen; det kan dreie seg om friksjoner som oppstår når noe menneskeskapt møter naturen, eller situasjoner der naturen tar tilbake det menneskeskapte. Det manifesterer seg i figurative uttrykk i enkelte verk og mer abstrakte i andre. Arbeidene er preget av møtet mellom uregelmessige, naturlige former og geometriske former og flater. Et eksempel er verket Inn i naturen, en steinskulptur som er del av Langåsenparken skulpturpark i Svolvær. Skulpturen kan ses som en satellitt til utstillingen på Nordnorsk kunstnersenter.

I selve visningsrommet på Nordnorsk kunstnersenter viser Lindgren en serie tegninger på papir og flere skulpturer i tre, samt noen arbeider i materialer som skinn og stein. Utstillingen viser bredden i kunstnerskapet hennes, både med tanke på tid, materialer og uttrykk. I tillegg har Lindgren invitert en håndfull gjestekunstnere til å bidra til utstillingen; kunstnerne som på forskjellige måter har hatt betydning for kunstnerskapet hennes. I midten av visningsrommet blir disse fem presentert i et eget mindre rom: Bjørn Bjarre, Thomas Falstad, Mattias Härenstam, Ingri Haraldsen og Øystein Lønvik.

Rina Charlott Lindgren (f. 1983 i Tromsø) bor på Ramberg i Lofoten. Hun har utdannelsen sin fra Kunstakademiet i Trondheim og Listaháskóli Íslands i Reykjavik. Lindgrens arbeider har blant annet blitt vist ved Nordnorsk Kunstmuseum (Tromsø), Bomuldsfabriken Kunsthall (Arendal), Høstutstillingen, Buskerud Kunstsenter (Drammen), Galleri Haaken (Oslo), Oppland Kunstsenter (Lillehammer), Bærum Kunsthall, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (Trondheim), Nordic Contemporary (Paris) og Teckningsmuseet (Laholm, Sverige). Arbeidene hennes er innkjøpt av blant andre NRK, Oslo Kommune, Equinor, Sparebanken Nord-Norge, Nordnorsk Kunstmuseum, Nordland fylkeskommune og Troms fylkeskommune.


Siste fra Kunstkanalen
Video: Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022: The Hands That Unravel the Sweater
The Hands That Unravel the Sweater er kuratert av Anne Klontz for Norske kunsthåndverkere og Nordnorsk kunstnersenter. Utstillingen er åpen fra 18. juni til 14. august 2022 ved Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lofoten. Ti kunstnere er representert i utstillingen: Ahmed Umar, Boom! Glass Group, Elisabeth Haarr, Erika Stöckel, Faith Ringgold, Hannah Ryggen, Hannah Ryggen Army, Karen Kviltu Lidal, matt lambert, Matt J. Smith.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no