Tidligere prosjekt

TEMPORADAS - Nordnorsk kunstnersenter del av samarbeid i Portugal

NNKS er glade for å de kommende månedene være en del av TEMPORADAS, et EØS støttet samarbeid med visningsrommet vaga i Ponta Delegada, Azorene, Portugal.

TEMPORADAS, som oversatt fra portugisisk betyr årstider, er et flerårig prosjekt som tar sikte på å presentere nye kunstprosjekter og kuratoriske modeller med mål om å utvide referanser innen et bredt kunstfelt. TEMPORADAS ønsker å fremme samarbeid mellom både lokale og tilreisende kunstnere, aktører og kulturorganisasjoner på øygruppen Azorene, også i relasjon til andre geografier, nærmere bestemt Island og Norge.

TEMPORADAS vil være konteksten for en praktisk øvelse i kuratoriske modeller og prosesser for fellesskap og delt handlekraft, og antar vaga som et sted for eksperimentering for fremtidige formater.

Over to år, mellom mars 2022 og juni 2023, vil fire TEMPORADAS utfolde seg, hver på tre måneder. Årstidene vil være kuratert i samarbeid med de tre partnerne: Nordnorsk Kunstsenter (Norge), LungA Kunstfestival (Island) og Cycle Musikk- og kunstfestival (Island).

Hver TEMPORADA inviterer en gruppe kunstnere til å utforske et hovedtema, som utspiller seg over en rekke mangfoldige aktiviteter slik som utstillinger, installasjoner, forestillinger, filmprogram, forskning og et tilhørende kunnskaps- og formidlingsprogram med seminarer, samt workshops for barn og voksne.

Aktivitetene til TEMPORADAS vil bli ledsaget av kollektivet LABTEMPO, en gruppe ungdommer som skal følge programmet i løpet av de kommende årene. Kollektivet blir også utfordret til å, som en konkludering, sammen kuratere den fjerde og siste TEMPORADA.

TEMPORADAS er støttet av Connecting Dots - Artistic Mobility and Audience Development-programmet til EEA GRANTS-fondet, i et strategisk partnerskap og medfinansiert av Ponta Delgada kommune.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no