Tidligere prosjekt

Testlab ved Seljestad skole i Harstad

IMG 5922 1
Foto: Janna Thöle-Juul
  • Sted Seljestad skole i Harstad
  • Fra

Andre saker

Nordnorsk kunstnersenters Janna Thöle-Juul og Kristin Risan ledet testlaben, et samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune, for å utvikle et pilotprosjekt for den kulturelle skolesekk.

Testlab ved Seljestad skole i Harstad

9. klasse ved Seljestad skole i Harstad fikk i forrige uke besøk av forfatter Marte Huke og billedkunstner Ingeborg Annie Lindahl. Nordnorsk kunstnersenter ved Janna Thöle-Juul og Kristin Risan ledet testlaben, et samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune, for å utvikle et pilotprosjekt for den kulturelle skolesekk.

Foto: Janna Thöle-Juul
Foto: Janna Thöle-Juul


Elevene fikk innblikk i hvordan kunst lages- og hvorfor. I møte med Ingeborg Annie Lindahls skulptur «Lys over land» ved Equinor-bygget skulle elevene finne egne ord for det de opplever og tenker i møte med kunsten og utvikle egne ideer og stille kritiske spørsmål. Gjennom skriving, tegning, samtaler og lekne performative øvelser skal prosjektet skape innsikt i kunsten og vekke undring og engasjement.

Foto: Janna Thöle-Juul
Foto: Janna Thöle-Juul


Marte Huke (født 1974) debuterte på Tiden Norsk Forlag med diktsamlingen Delta i 2002 .Huke har bakgrunn fra universitetet i Bergen, Skrivekunstakademiet i Hordaland og Litterär gestaltning ved Göteborgs universitet Hun har skrevet til sammen fem diktsamlinger, en roman og en gjendiktning. Hun bor i Trondheim. Du kan lese mer om henne her.

Ingeborg Annie Lindahl (f. 1981) fra Harstad er billedkunstner, kurator, KORO-konsulent, og medlem i NBK, UKS, NNBK og Tegneforbundet. Hun er utdannet fra Kunst og designhøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Tromsø. Les mer om henne her.


Foto: Janna Thöle-Juul
Foto: Janna Thöle-Juul

Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no