Tidligere prosjekt

Testlab ved Seljestad skole i Harstad

IMG 5922 1
Foto: Janna Thöle-Juul
  • Sted Seljestad skole i Harstad
  • Fra

Andre saker

Nordnorsk kunstnersenters Janna Thöle-Juul og Kristin Risan ledet testlaben, et samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune, for å utvikle et pilotprosjekt for den kulturelle skolesekk.

Testlab ved Seljestad skole i Harstad

9. klasse ved Seljestad skole i Harstad fikk i forrige uke besøk av forfatter Marte Huke og billedkunstner Ingeborg Annie Lindahl. Nordnorsk kunstnersenter ved Janna Thöle-Juul og Kristin Risan ledet testlaben, et samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune, for å utvikle et pilotprosjekt for den kulturelle skolesekk.

Foto: Janna Thöle-Juul
Foto: Janna Thöle-Juul


Elevene fikk innblikk i hvordan kunst lages- og hvorfor. I møte med Ingeborg Annie Lindahls skulptur «Lys over land» ved Equinor-bygget skulle elevene finne egne ord for det de opplever og tenker i møte med kunsten og utvikle egne ideer og stille kritiske spørsmål. Gjennom skriving, tegning, samtaler og lekne performative øvelser skal prosjektet skape innsikt i kunsten og vekke undring og engasjement.

Foto: Janna Thöle-Juul
Foto: Janna Thöle-Juul


Marte Huke (født 1974) debuterte på Tiden Norsk Forlag med diktsamlingen Delta i 2002 .Huke har bakgrunn fra universitetet i Bergen, Skrivekunstakademiet i Hordaland og Litterär gestaltning ved Göteborgs universitet Hun har skrevet til sammen fem diktsamlinger, en roman og en gjendiktning. Hun bor i Trondheim. Du kan lese mer om henne her.

Ingeborg Annie Lindahl (f. 1981) fra Harstad er billedkunstner, kurator, KORO-konsulent, og medlem i NBK, UKS, NNBK og Tegneforbundet. Hun er utdannet fra Kunst og designhøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Tromsø. Les mer om henne her.


Foto: Janna Thöle-Juul
Foto: Janna Thöle-Juul

Siste fra Kunstkanalen
Bildeserie fra Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022: The Hands That Unravel the Sweater
Ti kunstnere er representert i utstillingen: Ahmed Umar, Boom! Glass Group, Elisabeth Haarr, Erika Stöckel, Faith Ringgold, Hannah Ryggen, Hannah Ryggen Army, Karen Kviltu Lidal, matt lambert, Matt J. Smith.

THE HANDS THAT UNRAVEL THE SWEATER er kuratert av Anne Klontz for Norske kunsthåndverkere og Nordnorsk kunstnersenter. Utstillingen er åpen fra 18. juni til 14. august 2022 ved Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lofoten.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no