Tidligere utstilling

Eli Maria Lundgaard: «Ut av innsiden»

Gut feeling still
Eli Maria Lundgaard: Gut Feeling, stillbilde fra video, 2021
  • Sted Nordnorsk kunstnersenter, Svolvær
  • Fra
  • Til

I sitt arbeid utforsker Eli Maria Lundgaard steder der grenser flytter seg eller forsvinner.

Ved å undersøke bevegelser, krysninger eller overganger mellom overflater og linjer, undersøker hun hvor ustabile eller flytende grenser kan være - de er steder som verken kan bekreftes eller avfeies. Disse stedene er fruktbare grobunner for fantasi og poesi. Herfra er Lundgaard interessert i å beskrive, eller omformulere, situasjoner som oppløses eller forandres, og gjennom assosiasjoner og metaforer vrir hun konkrete utgangspunkt om til noe mer abstrakt og uartikulert, der hun ønsker å viske ut eksisterende definisjoner og forståelser, og der ord og navn kan bli utilstrekkelige og ubetydelige.

Lundgaard undersøker hvordan språk, fortellinger, historier, myter og minner former vår virkelighetsforståelse og vårt syn på både oss selv og våre omgivelser. Hvor er skillet mellom subjektet og det utenfor, og hvem eksisterer egentlig inni selvet? Både innsiden og utsiden lekker gjennom til hverandre, hvor de forhandler og forandrer hverandre.

Eli Maria Lundgaard: Landskapet animasjon, stillbilde fra video under arbeid, 2021.
Eli Maria Lundgaard: Landskapet animasjon, stillbilde fra video under arbeid, 2021.

I Nordnorsk kunstnersenters galleri vil Lundgaard vise en større installasjon bestående av både videoverk og skulpturer. Her ser hun etter tilstander som befinner seg mellom levende og dødt, skapelser og ruiner, fostre og spøkelser, det evige og forbigående. Hun undersøker kroppen som beholder av bevegelse, biologi, minner og fortellinger. Hun utforsker hvordan gener, historie og gjenferd påvirker vår bevissthet, stiller spørsmål om hvem vi er og hva vi består av, og beskriver et slags liv som hverken har noen begynnelse eller slutt.

Eli Maria Lundgaard (f. 1989, Trondheim), har en master fra Kunsthøgskolen i Malmø (2018) og en bachelor fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen (2015). Hun har stilt ut ved The Moscow International Biennale for Young Artists (2016 og 2018), ved The Antarctic Biennales program ombord (2017), i tillegg til flere visninger i Norge og andre deler av Europa. I 2019 ble hun nominert til Future Generation Art Prize og stilte gjennom dette ut ved Pinchuk Art Centre i Kiev og som en del av sideprogrammet til den 58. Veneziabiennalen. Nylige separatutstillinger inkluderer UKS i Oslo og Delfi i Malmø i 2020, og Marabouparken Konsthall i Sundbyberg og Bruksrommet i Stavanger i 2021.

Utstillingen er støttet av Kunstsentrene i Norge, Kulturrådet og Billedkunstnernes vederlagsfond.


Siste fra Kunstkanalen
Film om Signe Johannessens utstilling
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein og Nelly Haag. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.

Siste fra nyheter
Seminar om kunst i offentlige rom i Bodø
Illustrasjon 2

Siste fra prosjekt
Videoformidling av kunst i offentlig rom
Polarsirkel VGS videostill
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no