Tidligere arrangement

Velkommen til en samtale om fjell i fjellet!

27 3445
Foto: Kjell Ove Storvik

Vi har alle forskjellige forståelser av fjellet, om man er klatrer, fisker, butikkmedarbeider, kunstner eller turist. Lofotens fjell er urgamle og mektige og har siden tidenes morgen tvunget oss til å anerkjenne deres tilstedeværelse. I samtalen på førstkommende lørdag vil kunstner Maiken Stene prøve å hente fram nye perspektiver på fjellets betydning for oss mennesker. Kanskje oppdager vi helt nye måter å se dem på?

I samtalen vil Stene snakke med musiker Ola Bremnes og fotograf Kjell Ove Storvik om deres individuelle forståelser og tilnærming til fjellene i Lofoten, og publikum er også velkommen til å dele sine tanker.

VELKOMMEN

Det blir lett servering og et musikalsk innslag!

Lørdag 30. april kl. 14:00 - 15:30 i NNKS sitt galleri på Torvet i Svolvær.

Om deltakerne:

Foto: Øyvind Arvola

Ola Bremnes er låtskriver, musiker og forfatter fra Svolvær i Lofoten. Han startet sin karriere i duo med sin søster Kari allerede i 1980, og er i dag en aktiv og etterspurt visekunstner. Ola Bremnes har skrevet ikoniske sanger som f.eks. Sang til byen, Sola, Jordmorsang, Båtbyggar Jo, Mannen i ausa og Har du fyr, og har bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land.

Foto: Gerd Siri Fausa

Kjell Ove Storvik er fotograf bosatt i Kabelvåg. Kjell Ove har arbeidet som feature-fotojournalist og ekspedisjonsfotograf på ekspedisjoner til begge jordens poler og i forberedelser til Mars ekspedisjoner. Hans fotografiske stil er forankret i doumentarfotografiet, og hans arbeider har blitt publisert i blant annet National Geographic Magazine og Times Magazine. Kjell Ove har illustrert mer enn 60 bøker innen kategoriene barnebøker, matbøker, feature- og ekspedisjonslitteratur, og har dokumentert mange utstillinger for kunstnere.

Maiken Stene er billedkunstner og bor og arbeider i Sokndal på Sør-Vestlandet. Arrangementet er en del av Maiken Stene sitt flerårige prosjekt Via Norske Fjell, der hun bruker installasjon, video, tekst og ulike faglige arrangementer til å forstå mer om hvordan vi mennesker forholder oss til naturen rundt oss.
Stene har sin utdannelse fra Nordland kunst- og filmskole, Konsthögskolan i Malmö og The Cooper Union school of Art i New York. Hun har tidligere stilt ut ved blant annet Akershus Kunstsenter, Stavanger Kunstmuseum, LNM, Oslo Kunstforening, Hå Gamle Prestegard og Uppsala Konstmuseum. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Stavanger Kunstmuseum, REV-Ocean, Kulturetaten, UD, Equinor, Statens Konstråd og flere private samlinger.
Som en sentral del av Stenes praksis driver hun også Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst, sammen med Hans Edward Hammonds og Ingeborg Kvame. Her kurateres et sosialt og tverrkunstnerisk program for å produsere økt faglig kunnskap og bevissthet om menneskets forhold til naturen.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no