Ended project

Glasstilstander - et gjestekunstnerprogram

Ai R kunstner Anna Linda Daniel utenfor Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg Foto Sanjey Sureshkumar 2021
  • Place Svolvær og Kabelvåg
  • From
  • To

I tilknytning til utstillingen «Glasstilstander» arrangerte NNKS et nordisk gjestekunstnerprogram over 12 dager.

Her fikk åtte glasskunstnere med base i Norden muligheten til å utforske Lofoten, lokale glasshytter, og glassets skulpturelle og eksperimentelle muligheter. Oppholdet fant sted på Kunstnerhuset, med workshop i Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg (Lofoten Glass). Deltagende gjestekunstnere var Maria Koshenkova, Kjersti Johannessen, Anna Linda Gabriel, Jani Kaski, Riikka Haapasaari, Karin Forslund, Karen Nyholm og Liu Chien Kuang.

Fokuset i workshopen var på utforsking og prosess, heller enn resultat, og på å prøve ut og diskutere mulighetene i glass som materiale. Opplegget besto av kollektivt og individuelt arbeid i glasshytta ved Lofoten Glass, der deltakerne fungerte som assistenter for hverandre. Oppholdet dreide seg også om ekskursjoner og sosialt samvær, for å bli bedre kjent med hverandre og med omgivelsene.

Gjestekunstneroppholdet kulminerte i et symposium ved Lofoten Kulturhus, som også ble strømmet. Filmskaper Sanjey Sureshkumar var med underveis for å lage reportasjer som ble del av symposiet.

Her kan filmene ses:Prosjektet var støttet av Nordisk Kulturfond og Nordisk Kulturkontakt.


Last from Kunstkanalen
Video om Signe Johannessens utstilling «Hamløperne»
Se og hør Signe Johannessen snakke om sin utstilling "Hamløperne" i denne korte reportasje-videoen av Jona Kleinlein. Utstillingen vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fram til 21. januar.
Contact us for details about the product
Store

920 20 537

kunstsalg@nnks.no