Upcoming exhibition

Utstilling: Via norske fjell av Maiken Stene

I Nordnorsk kunstnersenters galleri vises del 4 av utstillingsserien Via norske fjell, der Maiken Stene bygger og maler en omsluttende installasjon av et fjellandskap.

Hele galleriet skal altså bli omvandlet til en slags teaterscene der scenografien er fjellet, og betrakteren er turisten, eller vandreren som begir seg inn i fjellheimen.

Maiken Stene (f. 1983) er utdannet ved Konsthögskolan i Malmö og Cooper Union i New York, og bor og arbeider i Oslo og Sokndal. Hun har tidligere stilt ut ved blant annet LNM, Oslo Kunstforening, Hå Gamle Prestegard, Galleri 21 og Uppsala Konstmuseum. Hun er innkjøpt av Stavanger Kunstmuseum, Statens Konstråd og flere private samlinger. Stene driver også Velferden, et visningssted for kunst og kultur i den gamle gruvebyen Sandbekk i Sokndal Kommune i Rogaland. Velferden huser en rekke ulike arrangementer med søkelys på den lokale gruvehistorien, geologi, turisme og samtidskunst.


Last from Kunstkanalen
John K. Raustein: video fra Glemselens Arkiv
Med den poetiske men selvmotsigende utstillingstittelen, «Glemselens arkiv», synes Raustein å gi oss et hint om minnenes status og posisjon i erindringsarbeidet. I denne videoen forteller Raustein om noen av sine tanker bak og inspirasjonskilder til verk i utstillingen.
Contact us for details about the product
Store

920 20 537

kunstsalg@nnks.no