
Alt går bra
Feralocene
Utstillingsåpning på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lørdag 5. april, kl. 14.
Med utgangspunkt i det forvillede eller utemmede (engelsk: feral), er Feralocene en undersøkelse av nye former for oppmerksomhet som oppstår midt i en planetarisk krisetid og med digitaliseringen av livet. Finnes det noe sant om det utamme og ville i begrepet til kunsthistorikeren Claire Bishop om «disorganisert oppmerksomhet?» Antropologen Anna Tsing hevder at: «Begrepet forvillet tvinger oppmerksomheten mot det som en gang var skjult i gapet mellom «vilt» og «tamt». Uten begrepet forvillet er det for lett å falle inn i et dikotomi som bare inkluderer enten det ville eller det tamme.»
Kunstnerduoen Alt går bra sin interesse for dette materialet stammer fra deres egne erfaringer i møter med ville duer i urbane sammenhenger og gjennom å støte på «villsvin i skogen». Både duer og villsvin er arter som oppleves som en plage i de fleste miljøer, og begge arter blit stadig mer demonisert, nemlig på grunn av deres møter med mennesker og deres infrastrukturer.
Alt går bra sitt teoretiske rammeverk for dette prosjektet samler nyere verk av Anna Tsing (Field Guide to the Patchy Anthropocene) og kunsthistorikeren Claire Bishop (Disordered Attention: How We Look at Art and Performance Today).
Feralocene har som mål å utdype vår forståelse av fragmenterte former for oppmerksomhet for både å konfrontere miljøproblemer og gjøre kunst relevant for samtiden. Alt går bra søker å engasjere forskere og publikum for å generere nye innsikter i samtidskunstens utviklende diskurs, med ambisjonen om å bidra til den pågående avkoloniseringen av både kunst og oppmerksomhet.