Tidligere utstilling

Lofoten internasjonale kunstfestival: «Festivalen som ikke ville synke - Kunstfestivalen i Lofoten 1991-2013»

2015 04 07 0019
Inghild Karlsen, Gringo Bar, 1996.
  • Sted Nordnorsk kunstnersenters galleriet, Svolvær
  • Fra
  • Til

LIAF har en 25 år lang forhistorie, og allerede i 1991 ble den første kunstfestivalen arrangert i Lofoten. I år arrangeres festivalen for 14. gang. I den forbindelsen gjør vi et tilbakeblikk på festivalens historie gjennom en utstilling og en ny publikasjon som handler om veien fra «Landsdelsfestivalen for billedkunst og kunsthåndverk» til det som i dag er «Lofoten International Art Festival».

Utstillingen viser verk fra alle de 13 kunstfestivalene som er arrangert mellom 1991 og 2013. Utvalget er gjort med blikk for mangfold og variasjon i materiale, uttrykksformer og medier, som en hommage til kunstfestivalens første år, da ord som bredde, spennvidde og mangfold var tilbakevendende i beskrivelser av festivalen.

I tillegg vises et utvalg dokumenter og presseklipp fra festivalens historie. Publikasjonen gir en gjennomgang av festivalens historie basert på arkivmateriale i Vågan, og ser festivalen i forhold til bevegelser og endringer i kunstverdenen.

Utstillingen viser dokumentasjon og originale arbeider av disse kunstnerne:

Geir Bakke Altern, Annasif Døhlen, Kari Elfstedt, Thor Erdahl, Svein Flygari Johansen, Irma Salo Jæger, Inghild Karlsen, Eva Meyer Keller, Halvard Kjærvik, Edvine Larssen, Karl Larsson, Cildo Meireles, Markus Selg, Mari Slaattelid og Joshua Sofaer.

Utstillingen er kuratert av Torill Østby Haaland og Svein Ingvoll Pedersen ved Nordnorsk kunstnersenter etter forslag fra LIAFs kuratorer Matt Packer og Arne Skaug Olsen. Redaktør for publikasjonen er Annika Wiström.

Åpner:

28. august kl 18.00, samtidig med LIAF 2015 Disappearing Acts.

Utstillingsperiode:

29. august-27. september 2015

Utstillingssted:

Nordnorsk kunstnersenters galleri, Torget 20

Publikasjonen og utstillingen er støttet av Kulturrådet og Nordland fylkeskommune.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no