IMG 4256
| Nordnorsk kunstnersenter

Sommerskole med Nordnorsk kunstnersenter

I månedskiftet juni-juli gjennomførte Nordnorsk kunstnersenter sommerskole for barn i alderen 9-12 år. Sommerskolen ble finansiert av Vågan kommune. Det ble 5 dager med 5 ulike aktiviteter på kunstnerhuset i Svolvær.

På kunstnerhuset fikk vi boltre oss i de fine atelierene. 12 barn fikk besøk av en ny kunstner hver dag og det ble lek og eksperimentering med leire, tekstil, maleri, foto, film og glass.

Uka startet med et møte med keramiker Gunvor Tangrand. Dette ble dagen for lek med leire og materialer vi fant på stranda på Svinøya. Barna laget både skåler og små skulpturer. Fotograf Johanne Seines Nilsen ga et innblikk hvordan et kamera fungerer og at man faktisk kan bygge om et klasserom til et kjempestort kamera. Vi tegnet med sollys. Det ble fotografiske bilder ved hjelp av magisk blått papir, sollys og materialer vi fant ute i naturen.

Onsdagen laget vi tekstil-maleri-collage inspirert av billedkunstner Agnete Tangrand. Barna fikk brodere, fantasere, lage collage, tegne, male og jobbe på et lerret på en helt ny måte.

Hvordan lage film på en dag? Sanjey Sureshkumar og Ingeborg Augunseth tok barna med inn i en filmskapers verden. En spennende og kreativ dag med planlegging av historie og filminnspilling, kostymelaging, skuespill og filmopptak. Fredagen avsluttet vi med besøk i glasshytta til glasskunstner Cathinka Mæhlum. Her ble det laget glassperler og tegnet glassbilder med graverpenn. Uka ble avsluttet med utstilling og filmvisning for foreldrene.

IMG 4290
IMG 3947
IMG 4057
IMG 4239
IMG 4063
IMG 3904
IMG 3936
IMG 4051
IMG 4203
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no