Tidligere prosjekt

Grafikk: fra tre til kunst – WORKSHOP

IMG 3127

Tre blir kunst! Vi bruker rekved (evt. treplater), til å trykke bilder. Med grafiker Grethe Hald

  • Passer for: Grunntrinn. Mellomtrinn/Ungdomsskole/Videregående
  • Idé: Grethe Hald
  • Produksjon: Nordnorsk Kunstnersenter
  • Dager: 1
  • Varighet: Etter avtale
  • Antall elever: 20
IMG 3087

Kort gjennomgang av tresnittets historie, der det vises inspirerende eksempler på tre brukt i kunsten, fra middelalderen til dagens samtidskunst. Vi finner materialer/ rekved med elevene der det lar seg gjøre. Evt skaffes treplater, til tresnitt eller monotypi: skjæring eller ren innfarging og avtrykk. Rekveden kan også brukes til skulptur, der det er ønskelig og mulig. Det utarbeides en mer konkret prosjektbeskrivelse for det aktuelle stedet, ut fra bl.a. geografi (muligheter for å finne rekved)

IMG_3127

Grethe om seg selv:
Jeg er tegner og grafiker, halvt nordlending som bor i Vestfold. Har vært mye og arbeidet med bilder i Nordland.(Ass, medlem i NNBK) Jeg tok diplom på SHKS på tresnitt og var senest utstilt i Japan, på KIWA: Kyoto International Woodprint Association.


Siste fra Kunstkanalen
Video: Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2022: The Hands That Unravel the Sweater
The Hands That Unravel the Sweater er kuratert av Anne Klontz for Norske kunsthåndverkere og Nordnorsk kunstnersenter. Utstillingen er åpen fra 18. juni til 14. august 2022 ved Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, Lofoten. Ti kunstnere er representert i utstillingen: Ahmed Umar, Boom! Glass Group, Elisabeth Haarr, Erika Stöckel, Faith Ringgold, Hannah Ryggen, Hannah Ryggen Army, Karen Kviltu Lidal, matt lambert, Matt J. Smith.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no