Tidligere prosjekt

Glasstilstander - et gjestekunstnerprogram

Ai R kunstner Anna Linda Daniel utenfor Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg Foto Sanjey Sureshkumar 2021
AiR-kunstner Anna Linda Daniel utenfor Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg. Foto: Sanjey Sureshkumar, 2021.
  • Sted Svolvær og Kabelvåg
  • Fra
  • Til

I tilknytning til utstillingen «Glasstilstander» arrangerte NNKS et nordisk gjestekunstnerprogram over 12 dager.

Her fikk åtte glasskunstnere med base i Norden muligheten til å utforske Lofoten, lokale glasshytter, og glassets skulpturelle og eksperimentelle muligheter. Oppholdet fant sted på Kunstnerhuset, med workshop i Cathinka Mæhlums glasshytte i Kabelvåg (Lofoten Glass). Deltagende gjestekunstnere var Maria Koshenkova, Kjersti Johannessen, Anna Linda Gabriel, Jani Kaski, Riikka Haapasaari, Karin Forslund, Karen Nyholm og Liu Chien Kuang.

Fokuset i workshopen var på utforsking og prosess, heller enn resultat, og på å prøve ut og diskutere mulighetene i glass som materiale. Opplegget besto av kollektivt og individuelt arbeid i glasshytta ved Lofoten Glass, der deltakerne fungerte som assistenter for hverandre. Oppholdet dreide seg også om ekskursjoner og sosialt samvær, for å bli bedre kjent med hverandre og med omgivelsene.

Gjestekunstneroppholdet kulminerte i et symposium ved Lofoten Kulturhus, som også ble strømmet. Filmskaper Sanjey Sureshkumar var med underveis for å lage reportasjer som ble del av symposiet.

Her kan filmene ses:

Prosjektet var støttet av Nordisk Kulturfond og Nordisk Kulturkontakt.


Siste fra Kunstkanalen
Video om utstillingen «Tre steg mot nord»
I denne videoen av Fredrik Harper kan du få et innblikk i Wendimagegn Beletes tanker om egen utstilling. «Tre steg mot nord» er kunstnerens første separatutstilling i Nord-Norge og vises ved Nordnorsk kunstnersenter til og med 29. oktober 2023.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

kunstsalg@nnks.no