Tidligere arrangement

Jeg er mangfoldig - kunstnere presenterer sine verk

Utstillende kunstnere Matti Aikio og Simon Daniel Tegnander Wenzel er tilstede og forteller om sine arbeider.

22.6 kl. 15:00–16:30

Matti Aikio vil reflektere rundt sitt prosjekt "The archives of Matti Aikio: the idea and image of nature and why self-determination of indigenous peoples is so crucial for all of us"
Aikio er del av en reindriftsfamilie i Vuotso i Nord- Finland, og den samiske reindrifta og urfolks symbiotiske forhold til naturen er et omdreiningspunkt i kunstnerskapet hans. Aikio har vært opptatt av det han beskriver som «nasjonalstatens schizofrene forhold til naturen»: På den ene siden er naturen noe som skal bevares, på den andre siden behandles den som noe som kan utnyttes og utvinnes.

Simon Daniel Tegnander Wenzel vil ta utgangspunkt i sin installasjon Thoughts on Distillation:
On Mute Mutiny, (2021) som inneholder et “parfymeorgel” hvor duftende ekstrakter av plantemateriale og blomster. Planter har som kjent medisinske egenskaper. Men gjelder det også duftmolekylene som de sender ut?
Tap av lukt har vært et tema den siste tiden, som en av de kjente bivirkningene av covid-19. At lukten styrer mer enn vi er bevisste på, er et av flere temaer han tar utgangspunkt i til sitt prosjekt.

Begrenset med plasser, drop-in.


Siste fra Kunstkanalen
Se filmen om "The New Theater of Operations" med Bianca Hisse
I denne filmen får du møte Bianca Hisse i en poetisk presentasjon av hennes nye utstiling «The New Theater of Operations» på Nordnorsk kunstnersenter.
Kontakt oss for detaljer om produktet
Butikk

920 20 537

post@nnks.no